U okviru Festivala reciklažne i cirkularne umetnosti „CircleArt“ , možete da pogledate podkast koji nosi isti naziv kao i poruka festivala – „0% otpada, 100% kulture“.

U drugom podkastu, predstavljamo vam Škart Protu (Dragan Protić), koji je tokom festivala sa niškim mladim aktivistima kroz horski aktivizam i „NIŠta ni hor“, radio na reciklaži novotalsnih stihova niških bendova i posalo poruku građanima. (NIŠta i još ponešto) Horske i ostale radionice grupe ŠKART deo su trodecenijske prakse, sada nazvane ŠŠ (škart-škola). Kroz nju, i van nje, uz mnogobrojne saradnice i saradnike, krše se i ruše pravila poezije, arhitekture, grafičkog dizajna, izdavaštva, performansa, muzike, filma, alternativne edukacije i koječega. Zašto da ne? Svoja predavanja, akcije, radove, koncerte i razmene iskustava ŠKART izvodi širom Evrope, Amerike i Azije. Retrospektivne izložbe održane su u Rijeci/Hrv (2009), Londonu/Eng (2010), Beogradu/Srb (2012) i Nagoji/Jap (2013). Škart je 2010. godine predstavio akciju KLACKALIŠTE – poligon neravnoteže na Bijenalu Arhitekture u Veneciji. Monografija o Škartu – Building Human Helations Through Art, u izdanju Onomatopee, Ajnhofen, Netherlands – objavljena ove godine, upravo je dobila VOLUMES independent publishing award, Zurich. ““““““““““““““““““““““ Škart-škola, ukrštanjem sub-kulturnih, umetničkih i pedagoških formi, stvara nove iskorake i uskorake u privatni i javni prostor. NIŠTA, NI HOR je prvo ukrštanje škart-prakse sa niškim nemirnim snagama. Nešto NIŠta će se sigurno desiti. Spremi se!

Projekat je finansijski podržala Evropska Unija, kao i Švajcarska vlada kroz program „Kultura za demokratiju“ koji sprovodi Hartefakt fond. Mišljenje koje je izneto u ovom podkastu je mišljenje autora i ne predstavlja nužno mišljenje Evropske unije ili Švajcarske vlade i Hartefakt fonda.